top of page

Aktivt Håb
- personlig og planetarisk transformation -

Aktivt Håb er en banebrydende proces, der hjælper os med at 

 • Gendanne vores forbindelse til den levende verden og genfinde håb.

 • Transformere følelser af fortvivlelse og magtesløshed til inspireret handling.

 • Udvikle dine indre ressourcer og styrke din modstandskraft.

 • Samarbejde med andre for at skabe en mere retfærdig og bæredygtig fremtid.

“Hope is definitely not the same thing as optimism. It is not the conviction that something will turn out well, but certainty that something makes sense regardless of how it turns out.”

Vaclav Havel

“You cannot swim for new horizons until you have courage to lose sight of the shore.”

William Faulkner

Den tid, vi lever i, er præget af kriser på så mange planer, at det er svært at tage det hele ind. Vores medfølelse er på overarbejde, og det hele føles overvældende og håbløst.

--- Måske reagerer du med hyperaktivisme i et forsøg på at ”redde verden”, men med fare for at brænde ud. Eller du gør dig selv følelsesløs for at kunne opretholde en form for normalitet. Stress og håbløshed er helt normale og meget menneskelige reaktioner. Men de forhindrer os i at få øje på de muligheder og sprækker af håb, der også er.

Annette Buhl

- er vores ekspert udi aktivt håb. 

Annette har brugt flere år på at sætte sig ind i Work that Reconnects, og hun er rutineret i at holde rum for processer, der kan være svære og emotionelle.

Med stor empati og fornemmelse for individuelle forskelle i udviklingen af indsigter og erkendelse, leder hun deltagerne igennem et forløb, hvor det bliver muligt at besinde sig på kriserne, vi står i, og finde nyt fodfæste - netop fordi vi tør se realiteterne i øjnene.

Annette siger om tilgangen:

"Når vi virkelig anerkender den usikkerhed og uvished, der kendetegner vores nutid og fremtid, kan nye visioner begynde at tage form i vores bevidsthed."
Det er netop denne mulighed, som Joanna Macy og Chris Johnstone fanger i de velafprøvede og mangeartede metoder og øvelser, de har sammensat til Aktivt Håb - og som de fremhæver i deres bog "Active Hope - How to Face the Mess we’re in with Unexpected Resilience and Power".

IMG_3282_edited_edited_edited_edited_edited.png
Illustration af Spiralrejsen fra Joanna Macy

Om Joanna Macy:

Macy har arbejdet i et halvt århundrede med at hjælpe mennesker og grupper med at håndtere vanskelige livsbetingelser. Hun har hjulpet mennesker med at finde styrke i det svære ved at transformere fortvivlelse og resignation over for sociale og økologiske kriser til konstruktiv og fælles handling. Hun har gennem årene udviklet øvelser der understøtter et radikalt skift i deltagernes verdenssyn. Fra konkurrence, knaphed og konflikt til gensidig afhængighed og samhørighed. Hendes værk går under navnet "The Work that Reconnects" og er inspireret af systemtænkning, dybdeøkologi og buddhisme. 

Forvent:

SPIRALREJSEN

Aktivt håb er en rejse i fire trin:

 • ​Taknemmelighed. Rodfæster os i kærligheden til verden og livet.
   

 • Smerten. Vi ærer de svære følelser, fordi de forbinder os til hinanden og til det mere end menneskelige liv på planeten. Vi udvider vores kapacitet for medfølelse.
   

 • At se med nye øjne:  Ved at flytte vores perspektiv til andre tider, steder og arter transformerer vi vores forståelse af os selv og verden.  
   

 • At gå videre: Vi handler ud fra en mere autentisk motivation og en forbedret forståelse af udfordringerne og vores egen kapacitet til at handle.

TAKEAWAYS

 • At udvikle kreativitet, intuition og indre kompas.
   

 • En åbning for sårbarheden som en vej til mere mod og autenticitet.
   

 • Plads til at dele frustration, vrede og andre svære følelser.
   

 • Fornyet motivation og handlekraft.

Workshops kan tilpasses forskellige målgrupper, alderstrin og tidsrammer.

Deltagelse i workshop kræver ingen forudgående viden eller forudsætninger indenfor omstilling, klima eller biodiversitet.

Workshops designes til netop dine behov - kontakt os endelig!

annette@gentaenk.net

bottom of page